5/08/2013

"Miksi teeskennellä ettemme tiedä että toimitusjohtajat ovat sairaus?" kysyy Serj Tankian Harakirilla

Armenialais-amerikkalainen lauluntekijä ja aktivisti Serj Tankian julkaisi kolmannen väkevän sooloalbumin Harakirin viime vuoden heinäkuussa. Harakiri on miehen itsensä tuottama, samoin kuin kaksi aikaisempaa sooloa Elect the dead ja Imperfected Harmonies.

Serj lähestyi kirjoittamista tällä levyllä hieman eri tavalla kuin aikaisemmin: "Käytin Applen iPadia kirjoitus instrumenttina kolmen kappaleen luonnostelemiseen levylle" Serj kertoo. "Meidän on huijattava itsemme kirjoittamaan eri tavoilla saavuttaaksemme odottamattomia tuloksia". Levyllä kuullaan Tankianin lisäksi vierailevia esityksiä kiertuebändi F.C.C:ltä - Dan Monti on kitarassa, Mario Pagliarulo bassossa, ja Troy Zeigler rummuisssa. Monti on lisäksi miksannut ja suunnitellut levyä Serjin kanssa yhteistyössä. Levyn on masteroinut Vlado Meller (mm. Metallica, Red hot chili peppers, Kanye West).

Tarkemmin levyä kotisivuillaan kuvaillessaan Serj käyttää apuna kappaleiden nimiä:

"Rakkaus/viha suhteen runsauden sarvi (Cornucopia) Gaian kanssa on saanut meidät huutamaan "Vittu! Selvitetään tämä homma! (Figure it out) Toimitusjohtajat ovat sairaus." Kaikesta hyötyä hakevan kapitalismin ainoa kohtalo on ihmisten/ympäristön tuho. Ching Chime, pienen pieni gangsta perhosen (Butterfly) draama paljasti, että ihmiskunnan kyyneleet ovat määrällisesti suuremmat kuin maapallon ensimmäiset sateet.
Me olemme todistaneet suuressa mittakaavassa rituaalisen itsemurhan (Harakiri) repivän ulos uhrien miehitetyt kyyneleet (Occupied Tears), joiden puolesta rukoilevat uhrit muuttuivat hyökkääjiksi luoden kukistetun hiljaisuuden (Defeading Silence) jonka läpi me kuulemme äänen anelevan "Unohda pulmani" (Forget me knot) minun lapseni." 

Tositeeveestä (Reality TV) on tullut palava syytelmä yhteiskunnasta jota voi parhaiten kuvailla kouluttamattomaksi demokratiaksi (Uneducated Democracy). Evoluution tyttäret kiemurtelevat eteenpäin (Weave On) valuttaen verta heidän syyllisistä käsistään lipun päälle, maailman tasavallan korvautuessa imperiumiksi."

Katso alta kahdesta sinkusta julkaistut videot. Todella vaikuttava Harakiri video pitää sisällään faktoja muunmuassa eläinten itsemurhista, geenimanipuloidusta ruoasta ja liikalihavuudesta sekä lainauksia Jean-Paul Sartre:lta ja Ralph Waldo Emerson:lta.

1. Cornucopia
2. Figure It Out
KATSO VIDEO
3. Ching Chime
4. Butterfly
5. Harakiri
KATSO VIDEO
6. Occupied Tears
7. Deafening Silence
8. Forget Me Knot
9. Reality TV
10. Uneducated Democracy
11. Weave On
12. Revolver (Deluxe Edition bonus track)
13. Tyrants Gratitude (Deluxe Edition bonus track)

Levyn voit kuunnella kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ ja ostaa sen vaikkapa TÄÄLTÄ.

Serj Tankianin FB, KOTISIVUT ja TWITTER.

Suomessa livenä miehen pääsee näkemään halutessaan tämän vuoden JURASSIC ROCKISSA jossa pääesiintyjänä on System of a Down.

Käy tykkäämässä myös blogin FB sivusta niin saat ilmoituksen aina kun jotain uutta julkaistaan.


1 kommentti:

  1. Onpa hyvä blogi ja hyvä postaus. Taidankin tästä syventyä kyseiseen lättyyn.

    VastaaPoista