5/24/2014

Empaatikon 30 piirrettä. Tunnistatko kenties itsesi?

Alla on listattuna 30 piirrettä jotka kuvaavat empaatikkoa.


1. Tietäminen. Empaatikot vain tietävät juttuja ilman että heille kerrotaan niitä. Kyseessä on tietämistä joka menee todella paljon pidemmälle kuin pelkkä tunne vatsan pohjassa tai intuition piikkiin, siitä huolimatta että monet kuvaisivat sitä noilla sanoilla. Mitä virittyneempänä he ovat sitä vahvemmaksi tämä lahja tulee.

2. Julkisissa paikoissa oleminen voi olla ylivoimaista. Paikoissa kuten ostoskeskukset, supermarketit tai stadionit joissa on paljon ihmisiä ympärillä empaatikko saattaa täyttyä muiden voimakkaista ärsyyntyneistä tunteista.

3. Muiden ihmisten tunteiden tunteminen ja niiden ottaminen itselleen. Tämä on valtava juttu empaatikoille. Jotkut saattavat tuntea niiden tunteita jotka ovat lähellä ja toiset taas niiden jotka ovat pitkänkin matkan päässä, tai kumpaakin. Kokenut ja taitava empaatikko saattaa tietää jos jollakulla on pahoja ajatuksia hänestä, hyvin pitkänkin matkan päästä.

4. Väkivallan, tragedioiden ja julmuuksien katsominen teeveestä on miltein mahdotonta. Mitä herkemmäksi empaatikko tulee sitä pahemmaksi tämä asia muuttuu, lopulta heidän täytyy lopettaa teeveen katsominen ja sanomalehtien lukeminen.

5. Sinä tiedät sen koska toinen ei ole sinulle täysin rehellinen. Jos ystävä tai rakkaasi kertoo sinulle valheita sinä tiedät sen (kuitenkin moni empaatikko yrittää olla keskittymättä tähän koska sen tietäminen että rakkaasi valehtelee sinulle saattaa olla tuskallista). Toinen asia on se jos joku sanoo jotakin, mutta ajattelee tai tuntee toista niin sinä tiedät sen.

6. Toisten fyysisten oireiden kokeminen. Empaatikko lähes aina kehittää itselleen samat oireet kuin toisella (nuha, kuume, silmätulehdukset, selkä ja muut kivut kehossa), erityisesti kenen kanssa he ovat läheisimpiä, kyse on hieman samasta kuin sympatiakivut.

7. Ruonsulatusvaivoja ja alaselkä ongelmia. Solar Plexus chackra löytyy keskeltä vatsaa ja se tunnetaan tunteiden "istuimena". Tämä on se paikka jossa empaatikot tuntevat toisesta tulevan tunteen, joka taas voi heikentää tätä kehon osaa ja loppujen lopuksi johtaa monenlaisiin vaivoihin mahan alueella. Alaselän ongelmat johtuvat siitä ettet ole maadoittunut (monien muiden juttujen lisäksi) ja se jolla ei ole tietoa siitä että hän on empaatikko, on miltein aina maadoittumaton.

8. Olet aina huomioimassa altavastaajan. Kuka tahansa joka kärsii, on emotionaalisissa kivuissa tai jota kiusataan saa aina empaatikon huomion ja myötätunnon.

9. Toiset ihmiset haluavat purkaa ja vuodattaa ongelmansa sinulle. Jopa tuntemattomat. Empaatikosta voi tulla kaatopaikka kaikkien muiden ongelmille, ja jos et ole tarkkana niistä saattaa muodostua sinun ongelmiasi.

10. Jatkuva väsymys ja uupumus. Empaatikot usein menettävät energiaansa ja tyhjentyvät energiastaan helposti, joko "psyykkisten vampyyreiden" takia (jotka imevät energiaa toisista) tai ottaessaan vastaan liikaa toisilta, ja tätä uupumusta edes uni ei paranna. Moni saa esimerkiksi diagnoosin kroonisesta uupumustilasta.

11. Helposti addiktoituva persoonallisuus. Alkoholi, huumeet, seksi, nimetäkseni muutaman joiden puoleen empaatikko kääntyy blokatakseen muiden tunteet mielestään ja itsestään. Kyse on yhdestä itsesuojelun muodosta jolla piilottaa itseänsä joltakulta tai joltakin.

12. Kaikenlainen parantaminen, terapiamuodot ja kaikki metafyysiset asiat vetävät sinua puoleensa. Vaikka kaikki empaatikot rakastaisivat parantaa toisia ihmisiä, he saattavat kääntyä pois parantajan työstä (vaikka heillä on luontainen kyky siihen), vaikka he olisivat opiskelleet sen ammatikseen koska he ottavat helposti itselleen aivan liikaa keneltä yrittävät parantaa. Varsinkin jos he eivät ole tietoisia empatiastaan. Kaikki yliluonnollinen kiinnostaa empaatikkoja ja he eivät säikähdä ja ylläty helposti. Esimerkkinä vaikka silloin kun jotain sellaista paljastuu jota kaikki muut ovat pitäneet täysin mahdottomana.

13. Luovuus. Laulaminen, tanssiminen, näytteleminen, piirtäminen tai kirjoittaminen. Empaatikoilla on hyvin vahva luovuus itsessään ja tehokas mielikuvitus.

14. Rakkaus luontoa ja eläimiä kohtaan. Luonnossa oleskelu on empaatikoille todella tärkeää ja lemmikit ovat olennainen osa heidän elämäänsä.

15. Tarve yksinäisyyteen. Empaatikosta tulee täysin sekopäinen jos hän eivät saa rauhaista hiljaista aikaa elämäänsä. Tämä on hyvin selkeä myös empaatikko lapsissa.

16. Tylsistyy tai häiriintyy helposti jos ei ole stimuloivia asioita elämässä. Työ, koulu ja kotielämä täytyy pitää mielenkiintoisena empaatikolle tai he päätyvät helposti unelmoimaan.

17. Tuntee täysin mahdottomaksi tehdä asioita joista ei nauti. He tuntevat elävänsä valheessa niin tehdessään. Jos empaatikko yritetään pakottaa tekemään jotain syyllistämällä tai lokeroimalla heidät jonkinlaisiksi, seurauksena on vain se että he ovat onnettomia. Tästä syystä monet empaatikot leimataan helposti laiskoiksi.

18. Totuus vetää puoleensa. Tämä tulee olennaiseksi siinä vaiheessa kun empaatikko löytää kykynsä ja ymmärtää miksi on täällä. Mikä tahansa valheellinen tuntuu täysin väärältä.

19. Aina etsimässä vastauksia ja tietoa. Kysymykset joihin ei saa vastauksia saattaa olla turhauttava asia empaatikolle ja he etsivät kuumeisesti selitystä jollekkin asialle. Jos heillä on tunne/tieto jostakin he etsivät sille vahvistusta. Tämän haittapuolena on informaation liika määrä.

20. Rakastavat seikkailuja, vapautta ja matkustelua. Empaatikot ovat vapaita sieluja.

21. Inhoavat sekasotkua. Sellainen saa empaatikon tuntemaan olonsa alakuloiseksi tai tukkii energian virtaamisen.

22. Rakastaa unelmoida. Empaatikko saattaa tuijottaa ilman mitään ongelmia taivaalle tunteja täysin omassa maailmassaan ja siunatun onnellisena.

23. Tuntee rutiinin, säännöt ja kontrollin vangitsevaksi. Kaikki sellainen joka vie vapauden on myrkyllistä ja vammauttavaa empaatikoille.

24. Saattaa kantaa mukanaan ylimääräistä painoa vaikka ei välttämättä söisi liikaa. Ylimääräinen paino toimii suojauksena negatiivista energiaa vastaan.

25. Todella hyvä kuuntelija. Empaatikot eivät juuri puhu itsestään, paitsi heille joihin he todella luottavat. He rakastavat oppia muista ja oppia tuntemaan heitä ja välittävät aidosti.

26. Eivät voi sietää narsismia. Vaikka ovat yleensä hyvin kilttejä ja sietävät erillaisia ihmisiä, empaatikot eivät halua olla egoististen ihmisten seurassa. Sellaisten jotka laittavat itsensä muiden edelle ja kieltäytyvät ottamasta huomioon muiden tunteita.

27. Kyky tuntea viikon eri päivät. Empaatikko saa "perjantai fiiliksen", ihan sama ovatko he töissä vai eivät. He tuntevat sen mitä kollektiivisesti ihmiset tuntevat. Ensimmäiset pari päivää pitkästä loman ajasta (vaikka pääsiäinen esimerkkinä) voi tuntua empaatikoille siltä kuten maailma hymyilisi, olisi rauhallinen ja rentoutunut. Sunnuntai illoissa, maanantaissa ja tiistaissa työviikossa he tuntevat hyvin painavaa tunnetta.

28. Eivät osta mielellään antiikkia, vintagea tai kirpparikamaa. Kaikki mikä on ollut aikaisemmin jonkun omistuksessa kantaa mukanaan edellisen omistajan energioita. Empaatikko päättää mielellään ostaa vaikka täysin uuden auton tai talon, ilman jäännösenergiaa.

29. Aistii ruoan energian. Monet empaatikot eivät halua syödä esimerkiksi lihaa koska he tuntevat eläimen värähtelyt, varsinkin jos eläin kärsi paljon. Vaikka he pitäisivät sen mausta.

30. Saattavat olla impulsiivisia, ujoja, varautuneita tai syrjäänvetäytyviä. Riippuen siitä mitä empaatikko tuntee niin sellaista naamaa hän näyttää maailmalle. Heidän mielensä saattaa heittelehtiä ja jos he ovat ottaneet vastaan liian paljon negatiivista energiaa he saattavat olla hiljaisia ja epäsosiaalisia, jopa hyvin alakuloisia. Empaatikko vihaa jos hänen täytyy esittää iloista kun hän on surullinen, tämä vain kasvattaa heidän painolastiaan ja tekee heidän työskentelystään esimerkiksi asiakaspalvelussa todella haastavaa.

Jos voit sanoa kyllä suurimpaan osaan yllämainituista asioista, olet ehdottomasti empaatikko.

 Dead By April - EmpathyEi kommentteja:

Lähetä kommentti