11/17/2015

Vain kahden kannabis hoitopäivän jälkeen, 9-vuotias autistinen poika puhui ensimmäisen kerran

Lääkekannabiksesta on tulossa nopeasti paras mahdollinen hoitomuoto moniin erillaisiin sairauksiin, kivusta aina joihinkin psykologisiin sairauksiin. Surullista kylläkin, se on edelleen laitonta monissa paikoissa maailmanlaajuisesti. Juurikin tästä syystä Santiagon perhe jätti Puerto Ricon kotinsa ja muutti Coloradoon. Kun Kalel Santiago oli 10 kuukautta vanha, hänelle diagnosoitiin neuroblastooma, harvinainen lapsuusvuosien syöpä. Hän vietti kaksi vuotta käyden leikkauksissa, säde- ja kemoterapia hoidoissa. Nämä hoidot uuvuttivat loppuun Santiagon perheen, mutta lisää huonoja uutisia oli tulossa kun he vastaanottivat diagnoosin ei-verbaalisesta autismista.

"Sillä välin kun hän oli sairaalassa, me huomasimme ettei hän puhu ollenkaan ja hänen käytöksessä ei ollut oikeanlaista, hän esimerkiksi käveli varpaillaan ja hänen kätensä väpättivät." Sanoo Abiel Santiago. "Mutta me odotimme että hän on kolme ja vapaa syövästä, seurataksemme hänen käytöstään."


 Abiel ja hänen vaimonsa Gladys alkoivat tutkia Kalelin autismia ymmärtääkseen sitä paremmin ja oppiakseen terapioita jotka auttaisivat. Yksi hoidoista joita he löysivät oli kannabisöljy, erityisesti siihen kuuluva cannabidioli, CBD. Sen jälkeen kun he olivat lukeneet satoja kertomuksia lapsensa asemassa olleista lapsista joita oli hoidettu tehokkaasti CBD:n avulla, he päättivät toimia. Kaksi päivää sen jälkeen kun he aloittivat hoidot, Kalel puhui.

"Hän yllätti meidät koulussa, sanomalla vokaalit A-E-I-O-U. Se oli ensimmäinen kerta koskaan. Et voi kuvitella sitä tunnetta jonka me koimme. Kuulimme Kalelin äänen ensimmäistä kertaa. Se oli uskomatonta."

Hän puhui hänen ensimmäiset sanansa koulussa. Hänen opettajansa oli niin hämmentynyt että hän otti lapsesta videon ja lähetti sen vanhemmille. "Me sanoimme että ainoa asia jonka olemme tehneet eri tavalla on että olemme käyttäneet CBD:tä." 

Kalelin vanhemmat jatkoivat. Lopulta Kalel oppi konsonantit ja alkoi puhua oikeita sanoja. "En tiedä kuinka kiittää CBD öljyn tekijöitä." Abiel kertoo. Ja vielä edelleenkin se on laitonta USA:ssa liittovaltion tasolla. Asiaa täytyisi vähintäänkin tarkastella tarkemmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti