3/30/2018

Kuinka Stasi tekee paluun Saksaan vuonna 2018

Kesällä 2018 Saksan Bavariassa tulee olemaan kovimmat poliisilait sitten vuoden 1945. Poliisilla on lupa kantaa käsikranaatteja ja tunkeutua nettikeskusteluihin edes ilman epäilystä konkreettisista rikoksista.

Poliisin ja tiedustelupalveluiden väliset rajat muuttuvat myös epäselviksi. Uuden lain on sponsoroinut CSU joka on Merkelin CDU:n sisarpuolue ja se menee läpi luultavasti ilman mitään vastustusta. Tämä suunnitelma antaa poliisille ennennäkemättömän auktoriteetin valvoa kansalaisia. Asiantuntijat puhuvat tiukimmista laista sitten vuoden 1945. Laissa on kaikki merkit siitä että kyseessä on poliisin ja tiedustelupalvelun yhdistäminen. Tutkiminen ilman viitettäkään rikoksesta on sallittua.
Poliiseilla on lupa takavarikoida kirjeitä, tutkia IT-järjestelmiä, käyttää undercover poliiseja ja kantaa kehokameroita. Oppositio vastustaa, mutta turhaan koska CDU-CSU:lla on enemmistö osavaltion parlamentissa.
Jotkut ovat huolissaan että nämä lait tulevat olemaan malli koko Saksalle. Itseasiassa samanlainen kehitys tapahtuu parhaillaan Flensburgissa. Alueita Flensburgissa on määritelty vaarallisiksi joka on antanut poliisille toistaiseksi kovemmat voimat neljäksi viikoksi.
Väkivaltarikollisuus ja varkaudet Flensburgissa sallivat nämä uudet käytännöt. Erityisesti nämä vaikuttavat nuoriin jotka voidaan nyt tutkia ilman mitään epäilystä rikoksesta. Samanlainen käytäntö on monissa muissa Euroopan maissa. Kaikki tehdään sen nimissä että sisämaan kaupungit saataisiin haltuun sen jälkeen kun Merkel pääsi toteuttamaan täysin avoimien rajojen politiikkaansa.
Kaikki tämä yhdistettynä NetzDG:n kanssa niin kyse on yksilön oikeuksien rikkomisesta. NetzDG on internet sensuurilaki joka yliampuu totaalisesti ja vaikutti jopa sen omaan kehittäjään Heiko Massiin, joka on SDP puolueesta ja hän on nyt parhaillaan Saksan ulkoministeri.
Sen sijaan että Merkel ja Saksan muu johto olisi suojellut maansa rajoja vaaralliselta siirtolaisvyöryltä, he sen sijaan valitsevat jatkuvasti kovemman omien kansalaistensa valvonnan. He tunkeutuvat yksityisyyteen ja vapauteen, valheellisen turvan antamisen perusteella. Sillävälin pohjasyy näille ongelmille ignoorataan ja siirtolaisten palautuksia hidastetaan kaikin mahdollisin tavoin. Ja kuten Benjamin Franklin hyvin sanoi:
"He jotka ovat valmiita antamaan perustavanlaatuiset vapaudet pois ostaakseen sillä hieman hetkellistä turvaa, eivät ansaitse kumpaakaan, vapautta tai turvallisuutta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti