7/27/2014

Emotionaaliset manipuloijat - 8 tapaa suojella itseäsi hevonpaskalta

Tässä on 8 tapaa huomata emotionaalinen manipulointi ja kuinka suojella itseään siltä.


 1. Ei ole mitään hyötyä yrittää olla kiltti ja rehellinen emotionaalisen manipuloijan kanssa.

Jos väität jotakin se tullaan kääntämään ylösalaisin. Esimerkki: "Olen hyvin vihainen että unohdit syntymäpäiväni." Vastaus: "Se tekee minut hyvin surulliseksi että sinä voit ajatella että unohtaisin syntymäpäiväsi, minun olisi pitänyt kertoa sinulle suuresta henkilökohtaisesta stressistä jota minulla on parhaillaan, mutta ymmärräthän etten tahtonut vaivata sinua. Olet oikeassa, minun olisi pitänyt laittaa kaikki tämä kipu sivuun (älä ole yllättynyt jos näet kyyneleitä tässä kohtaa) ja keskittyä sinun syntymäpäivääsi. Anteeksi." Vaikka kuulisit nuo sanat niin sinä saat silti karmivan tunteen siitä että hän ei ole pahoillaan OLLENKAAN mutta koska hän sanoi nuo sanat sinulle ei jää oikein mitään muuta sanottavaa. Joko noin tai sitten sinä löydät itsesi hoivaamasta henkilöä hänen "alakuloisuuden" takia! Kaikissa tapauksissa, jos tunnet että noin tapahtuu, älä ota siihen osaa. Älä välitä, älä hyväksy anteeksipyyntöä joka tuntuu hevonpaskalta. Jos se tuntuu hevonpaskalta se on hevonpaskaa. Sääntö yksi: Jos olet tekemissä emotionaalisen kiristäjän kanssa LUOTA vaistoihisi. Kun emotionaalinen manipuloija löytää sopivan uhrin, hänet lisätään iskulistalle ja sinulle tullaan syöttämään tasapainoinen dieetti tuota paskaa.

2. Emotionaalinen manipuloija halukkaan auttajan kuvassa.


Jos pyydät heitä tekemään jotakin he lähestulkoon aina suostuvat, siis jos eivät ole jo valmiiksi ilmoittautuneet vapaaehtoiseksi. Sitten kun sanoit "okei, kiitos", he tekevät syviä huokauksia tai muita ei verbaalisia merkkejä joilla he viestivät etteivät oikeasti halua tehdä kyseistä asiaa. Kun kerrot ettei näytä siltä että hän haluaisi tehdä asiaa oikeasti, he kääntävät asian ylösalaisin ja yrittävät saada asian näyttämään siltä että TOTTAKAI he tahtovat tehdä ja kuinka järjetön sinä olet. Tämä on muoto tehdä hulluksi, mikä on jotakin jossa emotionaaliset manipuloijat ovat todella hyviä. Sääntö numero kaksi: Manipuloija sanoi KYLLÄ? Laita hänet vastaamaan sanoistaan. Älä osta huokaisuja ja vihjeitä. Jos he eivät halua tehdä sitä, pakota heidät sanomaan se sinulle. Tai toisena vaihtoehtona laita korvalappustereot päähän, mene makaamaan rentouttavaan kylpyyn ja jätä heidät yksin teatterinsa kanssa.

3. Hulluksi tekeminen.

He sanovat jotakin ja myöhemmin väittävät etteivät todellakaan sanoneet mitään sellaista. Jos löydät itsesi ihmissuhteesta jossa mietit että sinun pitäisi alkaa pitämään kirjaa siitä mitä toinen on sanonut, koska alat kyseenalaistamaan on mielenterveytesi, koet emotionaalista manipulointia. Emotionaalinen manipuloija on mestari kääntämään asiat ympäri, rationalisoimaan, oikeuttamaan ja puhumaan itsensä ulos mistä tahansa. He voivat valehdella niin taidokkaasti että kun istut tuijottamassa mustaa, he sanovat sitä valkoiseksi. He väittelevät niin kovaa että alat kyseenalaistamaan omat aistisi. Pidemmän päälle se on niin juonikasta ja jäytävää että se voi kirjaimellisesti muuttaa käsitystäsi todellisuudesta. VAROITUS: Emotionaalinen manipulointi on hyvin vaarallista. Jos alat kävelemään ympäriinsä lappu ja kynä kädessä ja ottamaan ylös hänen sanomisiaan niin se on vastapuolelle hyvin huolestuttavaa. Sano vaikka ihmeessä että tunnet olosi nykyisin niin "unohtelevaksi" että haluat saada talteen hänen sanomisensa ihan vain siksi. Jos päädyt tuollaiseen tilanteeseen niin sinun pitäisi herätä todella vakavissaan ajattelemaan itsesi poistamista toisen ihmisen vaikutuspiiristä kokonaan. Pidät lappua kädessäsi suojellaksesi itseäsi? Vanhan kunnon hevonpaskamittarin pitäisi olla räjähtänyt jo tässä vaiheessa!

  
4. Syyllisyys. Emotionaaliset manipuloijat ovat erinomaisia syyllistäjiä.

He voivat saada sinut tuntemaan itsesi syylliseksi jos puhut tai et puhu, jos olet tunteellinen tai et tarpeeksi tunteellinen, siitä että välität ja annat tai siitä ettet välitä ja anna tarpeeksi. Mikä tahansa on käytettävissä ja vaihtoehto syyllistämiselle emotionaalisen manipulaattorin kanssa. Manipuloijat harvoin ilmaisevat avoimesti halujaan tai tarpeitaan, he saavat mitä haluavat emotionaalisen manipuloinnin kautta. Syyllistäminen ei ole heidän ainoa keinonsa mutta yksi voimakas. Hyvin moni meistä tekee helposti lähes mitä tahansa päästäkseen pois syyllisyyden tunteesta. Toinen voimakas tunne jota käytetään on sympatia. Emotionaalinen manipuloija on loistava uhri. He inspiroivat syvää tarvetta saada tukea, huolehtimista ja apua. He harvoin taistelevat omat taistelunsa ja tekevät omat likaiset työnsä. Hullu juttu on se että kun teet sen heidän puolestaan (mitä he eivät koskaan pyydä suoraan), he saattavat vain kääntyä ympäri ja sanoa etteivät koskaan odottaneet että tekisit yhtään mitään! Yritä tehdä pointtisi selväksi taistelemisesta muiden ihmisten taisteluita heidän puolestaan = "Minulla on suuri luottamus kykyihisi hoitaa kyseinen asia yksinäsi." Katso reaktio jonka saat ja huomioi hevonpaskamittarin piippaaminen jälleen kerran.

5. Emotionaaliset manipuloijat tappelevat likaisesti.

He eivät käsittele asioita suoraan. He puhuvat selkäsi takana ja loppujen lopuksi laittavat muita ihmisiä kertomaan sinulle asioita mitä eivät sano itse. He ovat passiivis-aggressiivisia, tarkoittaen sitä että he löytävät epäsuoran tavan kertoa sinulle että he eivät ole "iloisia pikku leiriläisiä". He kertovat sinulle sen mitä he ajattelevat sinun haluavan kuulevan ja sen jälkeen tekevät läjän täysin päinvastaista paskaa. Esimerkki: "Tottakai haluan sinun menevän takaisin kouluun kulta, sinä TIEDÄT että minä tuen sinua." Sitten kokeen lähestyessä istuen illalla pöydässä ja hänen pokerikaverinsa tulevat paikalle, lapset huutavat ja itkevät, teevee huutaa ja koira pitäisi lenkittää ja yhtäkkiä "hanipöö" tuijottaa sinua tyhjänä. Uskallakkin sanoa heille mitään käytöksestä ja kuulet todennäköisesti jotakin tälläistä: "Et voi kai olettaa elämän pysähtyvän sen vuoksi että sinulla on koe huomenna." Itke, huuda tai käy heidän kurkkuunsa kiinni, asioiden muuttumisen sijasta ainoa pitkäaikainen vaikutus tulee olemaan sinun putkaan päätyminen.

6. Jos sinulla on päänsärky, emotionaalisella manipuloijalla on aivokasvain!

Ihan sama mikä tilanteesi onkaan niin emotionaalinen manipuloija on joko ollut tai on parhaimmillaan samassa tilanteessa, mutta vain 10 kertaa pahemmassa. Pidemmän päälle on hyvin vaikea kokea olevansa emotionaalisesti yhteydessä emotionaaliseen manipuloijaan koska heillä on tapana siirtää keskustelut raiteiltaan ja siirtää valokeila takaisin itseensä. Jos sanot heille tästä käytöksestä, he ovat hyvin todennäköisesti SYVÄSTI loukkaantuneita tai sitten kutsuvat sinua itsekkääksi tai sanovat että se OLET AINA sinä joka on valokeilassa. Vaikka tiedätkin ettei homma ole niin, sinulle jää mahdoton tehtävä todistaa asia hänelle. Älä vaivaidu, LUOTA vaistoihisi ja lähde pois!

7. Emotionaalisilla manipuloijilla on jollain tavalla kyky vaikuttaa ympärillä olevien tunneilmapiiriin.

Kun manipuloija on surullinen tai vihainen, koko huone täyttyy siitä - se aiheuttaa muilla syvän aistinvaraisen reaktion löytää jollain tavalla keino tasapainoittaa tunneilmapiiri ja saada emotionaalinen manipulaattori tuntemaan olonsa paremmaksi. Korjaten minkä tahansa mikä heillä onkaan pielessä. Ole tarpeeksi kauan tämän tyyppisen luuserin seurassa niin tulet menemään niin sekaisin että unohdat että sinulla edes on tarpeita. Sinulla on aivan täysin sama oikeus saada tarpeesi tyydytetyksi ja huomioiduksi.

8. Emotionaalisilla manipuloijilla ei ole mitään vastuuntuntoa.

He eivät ota mitään vastuuta itsestään tai käytöksestään, on aina kyse siitä "mitä muut ovat tehneet heille". Yksi helpoimmista tavoista tunnistaa emotionaalinen manipuloija on että he yrittävät usein saada aikaa tunnekoukun, jakamalla hyvin nopeasti yksityisimmät asiansa, "koukuttavat sinut ja saavat sinut olemaan pahoillaan heitä kohtaan" tyyppisesti. Välittömästi sinä saatat tulkita tälläisen ihmisen hyvin herkäksi, tunnetasolla avoimeksi ja hieman haavoittuneeksi. Usko minua kun sanon sinulle että emotionaalinen manipuloija on yhtä haavoittuva kuin raivotautinen pitbull, hänellä on aina ongelma tai kriisi ylitettävänä.

"Ei ole olemassa ehkä mitään niin vaarallista kuin paha ihminen hyvillä ihmis/sosiaalisilla taidoilla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti