7/20/2014

Ole kiltti, tee mitä pystyt! Norjalaisen lääkärin hätähuuto. Kirje Gazasta! 20.7.14!

"Viimeyö oli äärimmäinen. "Maa invaasion" seurauksena Gazassa syntyi autolasteittain rampautuneita, revenneitä, vuotavia, täriseviä, kuolevia, kaikilla eri tavoilla vammautuneita palestiinalaisia, kaiken ikäisiä, kaikki siviilejä, kaikki viattomia.

Sankarit Gazan ambulansseissa ja kaikissa sairaaloissa työskentelevät 12-24 tunnin vuoroissa, harmaana ja kalpeina nääntymyksestä ja ihmisen rajat ylittävästä työmäärästä (kaikki ilman palkkaa Shifassa 4kk), he välittävät, yrittävät lajitella potilaita, yrittävät ymmärtää ruumiiden kaaosta, nilkuttavia, ei käveleviä, hengittäviä, ei hengittäviä, vuotavia, ei vuotavia ihmisiä. IHMISIÄ!

Nyt, jälleen kerran heitä kohdellaan kuin eläimiä "maailman moraalisimman armeijan toimesta" (Sairasta!).

Minun kunnioitukseni haavoittuneita kohtaan on loputon, heidän vakaa päättäväisyytensä kivun keskellä, tuskan ja shokin. Minun ihailuni henkilökunnalle ja vapaaehtoisille on loputon, minun läheisyyteni palestiinalaiseen "sumudiin" antaa minulle voimaa, vaikka hetkittäin tahtoisin vain huutaa, pitää jotain tiukasti lähelläni, itkeä, haistaa lämpimän lapsen ihon ja hiukset, täynnä verta, suojella itseämme loputtomassa syleilyssä, mutta meillä ei ole varaa siihen, eikä heilläkään.

Tuhkaisia harmaita kasvoja - VOI EI! Ei enää lisää lastillista rampautuneita ja vuotavia, meillä on edelleen ensiavun lattialla verisiä järviä, kasoittain verisiä siteitä siivottavina. Siivoojat, jokapaikassa, nopeasti siivoavat veren ja ylimääräiset pyyhkeet, hiukset, vaatteet, kanyylit, ylijäämät kuolleista... Kaikki viedään pois, valmistautuakseen uudestaan. Toistaakseen jälleen kaiken. Yli 100 tapausta tuli viimeisen 24 tunnin aikana Shifasta, isolle hyvin koulutetulle sairaalalle riittämiin, mutta täällä, ei lähestulkoon mitään, ei sähköä, ei vettä, lääkkeitä, OR-pöytiä, instrumentteja, monitoreja, kaikki ruosteessa, otettu museoista jotka ovat eilispäivän sairaaloita. Mutta he eivät valita. Nämä sankarit. He käyvät toimeen, kuten soturit, pää edelle, valtavan päättäväisinä.

Ja kun kirjoitan näitä sanoja sinulle, yksin, sängylläni, minun kyyneleeni valuvat. Lämpimät mutta turhat, tuskan ja surun kyyneleet, vihasta ja pelosta. Tämä ei voi tapahtua!

Ja sitten, juuri nyt, Israelin sotamasiina aloittaa julman sinfoniansa uudelleen, tykistö laivoista satamassa, karjuvat F-16:sta, sairastuttavat dronet (arabialaiset "zennanit", hurisijat) ja sekoittavat Apachit. Niin paljon USA:ssa tehtyjä ja maksettuja.

Herra Obama - Onko sinulla sydäntä?

Minä kutsun sinut, viettämään vain yhden yön, vain yhden yön meidän kanssamme Shifassa. Naamioituneena siivojaksi, ehkäpä. Olen vakuuttunut siitä että se 100% muuttaisi maailmanhistoriaa. Kukaan jolla on sydän ja valtaa ei voisi kävellä pois yön jälkeen Shifasta ilman vakaata päätöstä lopettaa Palestiinalaisten ihmisten teurastus. Mutta sydämettömät ja armottomat ovat tehneet laskelmansa ja suunnitelman uuteen "dahyiaan", hyökkäykseen Gazaan.

Veren joet tulevat tulevana yönä. Minä voin kuulla että he ovat virittäneet heidän kuoleman instrumenttinsa. Ole kiltti. Tee mitä pystyt. TÄMÄ ei voi jatkua.

Mads Gilbert, lääkäri."


Sama mies iltalehden kuvassa myös
Tykkää blogista Facebookissa


 Sniper teloittaa kylmästi vapaaehtoisia jotka etsivät rakkaitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti