3/31/2015

Syyttäjä vallankumouksellisten panttivankina Turkin Istanbulissa


Ihmisten vapautusliikkeen vallankumoukselliset militantit ovat ottaneet Istanbulin oikeuslaitoksella vangikseen syyttäjä Mehmet Selim Kirazin. Hän hoiti Berkin Elvanin oikeusjutun käsittelyä. 15-vuotias poika kuoli kun poliisi ampui häntä päähän kyynelkaasukranaatilla. Ennen kuolemaansa hän oli koomassa 269 päivää. Ampuminen tapahtui 30. kesäkuuta 2013 kun poika oli menossa ostamaan leipää.


Militantit ovat pyytäneet poliiseja jotka tappoivat pojan tunnustamaan rikoksensa suorassa teeveelähetyksessä ja vaativat näiden poliisien syyttämistä "kansalaisten oikeudessa". He ovat myös pyytäneet syytteistä luopumista kaikkia heitä kohtaan jotka osallistuivat Berkin Elvan solidaarisuus protesteihin. halkinsesi.tv tiedotteen mukaan militantit ovat laittaneet aikarajaksi tapaamiselle klo. 3.36 pm paikallista aikaa.

 15:47 Yksi henkilö pidätettiin oikeustalon ulkopuolella sen jälkeen kun hän oli huutanut "Berkin Elvan on kuolematon!"

LÄHDE

"Istanbulissa useita tunteja panttivankina tiistaina pidetty syyttäjä on kuollut saamiinsa vammoihin. Syyttäjän kerrotaan olleen eloton, kun hänet tuotiin sairaalaan. Kaksi aseistettua miestä otti syyttäjän panttivangiksi Istanbulin keskustassa sijaitsevassa oikeustalossa. Sieppaajat ampuivat syyttäjää kolme kertaa päähän ja kahdesti vartaloon. Sieppaajat olivat uhanneet tappaa syyttäjän, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Sieppaajat kuolivat poliisin erikoisjoukkojen tekemässä rynnäkössä. Poliisi aloitti hyökkäyksen, kun rakennuksesta oli kuultu laukauksia. Panttivankitilanne kesti kuusi tuntia."

LÄHDE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti