10/23/2015

Lokakuun haastis: Mercedes Bentson VerikostoMoikka Linda! Millaisissa tunnelmissa syksyä vietetään? Alkaa jo pakkanen nakertaa pikkuhiljaa.

- Moi! Kiireisissä. Julkaisukuvioita valmistellessa. Yksin hoidan asioita ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta niin pieni stressi päällä.

Ahaa, aivan. Julkaisupolitiikka on selvyyden puolella siis jo kuitenkin?

- On. Monsp toimii jakelijana.

 Selvä homma, kuulostaa hyvältä. Sitten viime kuulumisten jälkeen olet ilmeisesti jättänyt politiikan, tai ainakin muutoksia sillä saralla elämässä?

- Pitää paikkansa. Koin että mun on helpompi olla oma itseni kun en lokeroidu minkään poliittisen käsitteen alle. Kun julkaisin esimerkiksi Munaton mies- kappaleeni, tuntui että sain siitä kuraa niskaani ihmisiltä, jotka olivat olettaneet minun olevan tietynlainen aikaisempien poliittisten linjauksieni vuoksi. Nyt kun en kuulu mihinkään puolueeseen tai järjestöön, koen että uskallan vapaammin ilmaista itseäni myös taiteessa, pelkäämättä että minun odotetaan edustavan tiettyä mielipidettä. Nyt minun ei tarvitse edustaa näkemyksissäni mitään poliittista suuntausta mielipiteissäni tai pelätä etteivät sanomiseni sovi tiettyyn raamiin. En siedä sitä että ylhäältä käsin sanellaan kehykset ja valmiit mielipiteet ja arvot joista ei saa poiketa. Haluan edustaa vain itseäni, en ketään muuta. Olen koko ikäni taistellut niin kulttuurisia kuin yhteiskunnallisiakin raameja vastaan niin en voi nyt hyväksyä politiikan nimissä niitä asetettavan itselleni jälleen kerran.

Ymmärrettävää. On vaikea nykyisin olla lokeroitumatta johonkin, vaikka yksittäisen mielipiteen vuoksi. On väärin leimata ja tuomita ihmisiä laittamalla johonkin tiettyihin raameihin ja siitä mihin asetetaan ei saisi poiketa. Me kaikki olemme kuitenkin vain ihmisiä. Sitä tuntuu olevan joskus vaikea ihmisten muistaa nykypäivänä.


 Mutta asiaan. Julkaisit juuri uuden musiikkivideon Verikosto. Mistä kappale oikeastaan kertoo?

- Nimensä mukaisesti Verikostosta ;) Ei siis yleisesti henkirikoksista tai kostamisesta vaan nimenomaan siitä kun toisen ihmisen kuolema kostetaan verellä. Videon toteutuksesta vastasi Aino Suni ja minä.


Video on tyylikäs ja mukana on gangstereita. Miten sait heidät mukaan teokseen ja miten idea videoon syntyi?

- Itseasiassa idea syntyi yhdessä heidän kanssaan. Olen aina tuntenut kaikenlaisia ihmisiä erilaisista lähtökohdista ja haluan että jos puhun vakavista asioista kuten alamaailmojen välien selvittelyistä, mukana on ystäviäni jotka tietävät asiasta enemmän kuin minä. Itse olen nähnyt näitä asioita vain ympärilläni ja sen kautta mitä ystäväni ovat kokeneet, videollani sen sijaan on mukana monia ihmisiä jotka ovat tehneet itse vakavia rikoksia ja yksikin videollani esiintyvistä miehistä istuu edelleen elinkautisia vankeustuomiota.


Videolla vilisee alamaailman henkilöiden lisäksi myös erillaista symboliikkaa mm. uskontoon liittyen. Kuvataanko sillä loputonta verenvuodatuksen kierrettä? Entäpä roolisi morsiamena?

- Verikosto on peräisin Raamatusta ja myös siteeraan Raamattua lähes jokaisessa biisin säkeistössä. Roolini morsiamena kuvaa uhrausta ja sitä että toivoisin ettei kukaan läheiseni tai ystäväni joutuisi tämän kierteen uhriksi vaan tavallaan uhraan itseni sen edestä ettei tämä kierre jatkuisi.

Olen itse henkilökohtaisessa elämässäni hyvin hengellinen ja siksikin on mielenkiintoista että Raamatusta löytyy niin paljon viitteitä verikostoon. Jos joku on ollut tarkka, on ehkä huomannut jokaisella videollani joitakin uskonnollisia viittauksia.

Voimmeko odottaa levyä julkaistavaksi vielä tämän vuoden aikana, tai kenties alkuvuodesta?

- Julkaisu ei ole enää minun käsissäni, olen oman osuuteni tehnyt ja muut hoitavat julkaisupuolen loppuun.

Mercedes Bentso Facebook 

Collapse Promotions TYKKÄÄ 

1 kommentti:

  1. video on asiaton ja kertoo aika laajalti verikostosta koska romanit ovat vähemmistö tämä ei millään tavalla kohota meidän mieltä sekä kansalaisten silmissä olemme jotakin pahantekijöitä pyydän että viedeo otetaan pois youtupesta

    VastaaPoista