12/15/2016

Empaatikko on paras mahdollinen tunnetason etsivä ja tässä syyt miksi sinun ei kannattaisi leikkiä heidän kanssaan


Termi "Empaatikko" on otettu Kreikan sanoista "em" (sisällä) ja "pathos" (tunne) ja se tarkoittaa sellaista ihmistä joka pystyy tuntemaan sen mitä muut tuntevat. Tämä tunteen aistiminen on monin kerroin suurempaa empaatikossa. He ovat enemmän aistivia ja empaattisia kuin tavallinen empaattinen ihminen.

Jos olet empaatikko, pystyt tuntemaan niin paljon ympäristösi herkän aistimisen vuoksi. Surullista kuitenkin on että pystyt tuntemaan enemmän muiden negatiivisia tunteita ja käyttäytymään sen vuoksi pahansuopaisesti. Epätoivo, viha ja muut negatiiviset tunteet painavat sieluasi. Siinä syy miksi olemme täynnä kaikkia negatiivisia ihmisiä ja sitä negatiivisuutta joka heistä huokuu. Moneen empaatikkoon vaikuttaa pahasti se että he eivät pysty tekemään eroa heidän omien tunteiden ja muiden ulkopuolisten ihmisten tunteiden välillä. Toiset ympärillämme eivät voi tuntea sitä mitä me käymme läpi ja siksi meidät väärin diagnosoidaan masentuneiksi ja bibolaarisiksi. Se on meidän ytimessämme tuntea muiden ihmisten negatiivisuus ja seuraava lainaus selittää asian erittäin hyvin:
"Ennen kuin diagnosoit itsellesi masennuksen tai alhaisen itsetunnon, pidä ensin huoli siitä että sinä et ole kusipäiden ympäröimänä." - William Gibson


Olemme täynnä sinun skeidaasi ja tässä on 10 syytä miksi sinun ei kannattaisi leikkiä kanssamme:
1. Me havaitsemme valheet välittömästi, isot tai pienet

Tämä on vahvin kyky jolla meitä on siunattu. Kun sinä valehtelet empaatikolle, he tietävät sen lähes välittömästi. Vaikka he eivät olisi 100% varmoja, he saavat silti välittömästi varoitus signaaleja. Heillä on tämä kyky koska he aistivat epämukavuuden ja epärehellisyyden ihmisestä. Oli kyseessä sitten harmiton valhe tai iso valhe joka heille kerrotaan päin kasvoja, he huomaavat sen aina.

2. Me havaitsemme suden lampaan vaatteissa

Tämä on joltain osin samanlainen asia kuin ensimmäinen. Tämä on kaikista voimakkain väline jonka me omaamme. Me havaitsemme juuri ne ihmiset jotka kertovat jatkuvasti kuinka hyvää he tarkoittavat, kuinka hyvät heidän tarkoitusperänsä ovat, mutta sisimmässään he toivovat meille pahinta. Empaatikot ovat paljon viisaampia kuin muut oman ikäisensä ja he näkevät jokaisen tekopyhyyden lävitse.
3. Me tiedämme kun sinä olet sarkastinen
Teennäiset ihmiset yrittävät aina olla mielinkielin, pysyäkseen sinun "hyvien tyyppien" kirjoissasi. Perseen nuoleminen on taito jonka he omaavat erinomaisesti. Mutta empaatikot haistavat jokaisen epärehellisyytesi kun yrität ylistää heitä. Me tiedämme kun sinä et tarkoita sanaakaan siitä mitä sanot ja kun sarkastisuutesi on vain tarkoitus lannistaa meitä.
4. Sinä et voi piilottaa vihaasi tai kateuttasi
Kuten Jedit, empaatikot voivat aistia piilotetun vihan ihmisissä. Kun sinä esität olevasi meidän ystävämme, me huomaamme sen. Kun sinulla on katkeruutta meitä kohtaan, me huomaamme sen. Me voimme kertoa sen kun sinun tunteesi eivät ole oikeasti muuttuneet ja yrität vain esittää että olet päässyt asian yli.
5. Me tunnemme sinun ennakkoluulosi
Oikeita rasisteja ja homofoobikkoja on joukossamme. Heitä on aina ollut yhteiskunnassa. Jotkut heistä ovat tarpeeksi röyhkeitä haukkuakseen ihmisiä päin heidän kasvojaan. Ja sitten on heitä jotka eivät puhu vihastaan halaistua sanaa julkisesti. Empaatikot huomaavat myös tietenkin tässä tapauksessa, sen mitä oikeasti tunnet ja ajattelet.
6. Me aistimme kun et ole "kunnossa"
Se on sinun valintasi että tahdotko keskustella tunteistasi meidän kanssamme. Mutta kun sanot meille että "kaikki on OK" ja oikeasti olet käymässä läpi tunteellista kärsimystä, huomaamme kyllä. Kun joku on jännittynyt, kokee olonsa epämukavaksi, on peloissaan ja ärsyyntynyt jostakin, me luemme sen heistä, vaikka he vaikuttaisivat rauhallisilta ja pidättyväisiltä.


7. Me tiedämme kun et ole täysin oma itsesi

Ihmiset esittävät ja ovat teennäisiä, mutta eivät siksi että he haluavat tulla nähdyiksi sellaisina. He eivät tunne itseään hyväksi heidän omassa ihossaan tai tilanteessa jossa he elämässään ovat. Kun piilottelet teennäisen identiteettisi takana, se ei tule auttamaan sinua tulemaan sellaiseksi minkälainen oikeasti haluat olla. Me näemme että sinä et yritä tarpeeksi tavoittaaksesi maximaalisen potentiaalisi.
8. Tiedämme kun olet itsetuhoinen

Me törmäämme ajoittain itsetuhoisiin ihmisiin. Tai ehkä he vaan nauttivat uhrin esittämisestä ja draaman aiheuttamisesta huvin vuoksi. Tai voit esittää ehkä "kovaa jätkää", mutta sinulla on hyvä kasa heikkouksia ja pelkoja. Voit yrittää paeta silmiämme. Mutta me näemme sinut.
9. Tiedämme kun pidät maskia kasvoillasi

On olemassa ihmisiä jotka rakastavat pitää maskia, piilottaakseen oikean itsensä sen alle. He haluavat tehdä näin esittääkseen itsensä jonain muuna kuin he oikeasti ovat. Jotkut yrittävät viedä tämän vielä pidemmälle ja kehittää uuden persoonallisuuden, koska he tuntevat ettei kukaan hyväksyisi heitä sellaisena kuin he oikeasti ovat. Sillä ei ole merkitystä mitä yrität piilottaa, mikään ei pääse piiloon meiltä.
10. Me pystymme ymmärtämään itsekkäät aikeesi

Loppujen lopuksi, empaatikot voivat suurimmaksi osaksi aikaa ymmärtää, koska yrität hyötyä meistä tai käyttää meitä. Me näemme sen hyvin kirkkaasti kun joku yrittää käyttää meitä ja me syvästi inhoamme sellaista. Empaatikot ovat "antajia" ja he tarjoavat energiaansa, aikaansa ja rahaansa heille jotka ovat tarpeessa. Ja aistimme oletko sinä oikeasti kiitollinen avustamme, vai käytätkö vain meitä.

2 kommenttia:

  1. Näitä "empaatikkoja" ovat siis ne henkilöt, jotka täysin ennalta-arvaamattomasti hyökkäävät kimppuumme sanoin tai teoin kun siihen vähiten on aihetta. Siihen lienee syynsäkin: heillä kun ei ole päässä järjen häivääkään jonka pohjalta asian relevanttiutta ymmärtää. Kaikkea kun ei voi ratkaista tuntein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei empaattisuus liity siihen että ihminen käyttäytyy vastuuttomasti ja vailla mitään järjenkäyttöä, siinä on kyse lähinnä jostain mielenterveysongelmista jos niin käyttäytyy tai kypsymättömyydestä. Tunteiden tarkka aistiminen ei tee ihmisestä tuollaista tietenkään. Omasta käytöksestään jokaisen täytyy ottaa vastuu ja se on yksilöllistä, ei voi laittaa tämän kyvyn piikkiin.

      Poista