1/19/2015

Nigel Stanfordin hieno audiovisuaalinen esittely aiheesta tiede ja musiikki


Nigel John Stanford on Uusi-Seelantilainen muusikko joka on hyvin tunnettu työstään New Age ja Ambient genrejen parissa. Alla olevassa videossa voit nähdä hänen musiikillisten kykyjen laajuuden, kun hän soittaa rumpuja, pianoa ja virittää itse tekemiään instrumentteja, kuten pelikortteja. Videon nimi on Cymatics ja cymatics on äänitaajuuksien visualisoimisen tiedettä.
Nettisivuillaan Stanford selittää kuinka hän kiinnostui äänen visualisoimisesta:

"Vuonna 1999 katsoin dokumentin Synestesiasta, sairaudesta joka vaikuttaa aivojen audiovisuaalisiin toimintoihin. Ihmiset joilla on tämä sairaus, kuulevat äänen nähdessään kirkkaita värejä tai näkevät värin kun kuulevat tietynlaisia ääniä. Mnulla ei ole sitä (en usko niin) mutta olen aina tuntenut että bassotaajuudet ovat punaisia ja treble taajuudet ovat valkoisia. Tästä sain ajatuksen siitä kuinka siistiä olisi tehdä musikkivideo jossa visuaalinen elementti vastaisi aina kun syntyy ääntä. Monta vuotta myöhemmin näin joitain videoita Cymaticsista, äänitaajuuksien visualisoimisen tieteestä ja idea videolle syntyi."


Vaikka Stanfordilta meni jonkin aikaa kerätä kaikki tarvittavat osat tähän uskomattomaan sarjaan kokeita, hänellä oli vain kaksi päivää aikaa kuvata kaikki osiot. Hän väittää että kaikista mielenkiintoisin osa prosessia oli se kun hän teki musiikin videoon vasta kuvaamisen jälkeen. Saadakseen aikaan videossa nähtävät visuaaliset efektit hänen täytyi kokeilla outoja ääniä ja taajuuksia tavoittaakseen haluamansa kaavat. Kävi järkeen että hän ei esittäisi näitä kokeita musiikin tahdissa vaan kuvitteli musiikin joka sopisi visuaaleihin niitä kehitellessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti