5/06/2015

Oletko oikeasti hyödyksi yhteiskunnalle vai maksatko vain laskuja?

Alla viihdyttäjä ja ajatteleva ihminen Joe Rogan juttelee hieman työstä ja hänen oman uniikin tyylinsä merkityksestä, kysyen joitain tärkeitä kysymyksiä (ja joskus myös epämukavia), siitä mikä tarkoituksemme on yhteiskunnassa ja yksilönä.


Eikö meidän olisi tarkoitus olla hyödyksi? Hän kysyy. Onko hyödyksi oleminen sama asia kuin työn tekeminen? Rogan tekee yhteenvedon että nämä kaksi asiaa ovat kaksi täysin eri asiaa, ainakin suurimmassa osassa tapauksista. Hän tarjoaa ajatuksia herättelevää ohjetta jokaiselle joka on juuttunut työhönsä jota vihaa: Seuraa unelmiasi sen sijasta.

"Meidät on saatu raiteltamme ja eroteltu näihin laatikoihin, näihin kuutioihin joita toimistoiksi kutsutaan." Hän sanoo. "Joten sen sijaan että käyttäisit aikasi intohimoosi, olet myynyt elämäsi  työskennelläksesi koneistolle joka ei välitä eikä ymmärrä sinua. Se on ongelma yhteiskunnassamme. Ja mitä saat palkinnoksi? Menet kotiin ja hankit helvetin ison teeveen."

Oletko samaa mieltä Roganin ajatusten kanssa? Mitä työ ja yhteiskunta merkitsee sinulle? Oletko koskaan luopunut työpaikastasi jahdataksesi unelmiasi? Oletko onnistunut liittämään yhteen nämä kaksi asiaa? Siinä mietittävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti