2/13/2015

Koulumaailma 1970 VS Koulumaailma 2015


Pilke silmäkulmassa ja ehkä hyppysellinen kärjistystä mutta... Havainnollistaen.

Skenaario 1: Ville lähtee viiriäismetsälle ennen koulua ja saapuu sen jälkeen koulun parkkipaikalle, mukanaan haulikko auton asetelineessä.

Vuonna 1970: Vararehtori tulee paikalle, katsoo Villen haulikkoa, menee autolleen hakemaan omaansa ja sitten esittelee sitä Villelle.

Vuonna 2015: Koulu menee hälytystilaan, sitten soitetaan SUPO:lle ja karhuryhmälle. Ville raahataan vankilaan, eikä hän näe asettaan enää koskaan. Psykiatreja soitetaan apuun traumatisoituneiden opettajien ja oppilaiden tueksi.

Skenaario 2: Make ja Pera päätyvät nyrkkitappeluun koulun pihalla.

Vuonna 1970: Yleisö kerääntyy ympärille. Pera voittaa. Pojat kättelevät lopuksi ja jatkavat kavereina elämäänsä.

Vuonna 2015: Poliisille soitetaan. He pidättävät Maken ja Peran kuulusteluita varten. Kummatkin saavat syytteen päällekarkauksesta ja molemmat erotetaan... Vaikka Make aloitti tappelun.

Skenaario 3: Joni ei pysy paikallaan luokassa, hän häiritsee muita oppilaita.

Vuonna 1970: Joni lähetetään rehtorin kansliaan ja hän saa kuulla kunniansa rehtorin huutaessa pää punaisena. Sitten hän palaa luokkaan, on paikallaan ja hiljaa eikä häiritse enää muita oppilaita.

Vuonna 2015: Joni saa suuren annoksen Ritalinia, hänestä tulee ihmiszombie jonka jälkeen hänet tarkistetaan ADD:n varalta. Koulu saa lisää rahaa kunnalta, koska Jonilla on normaalista poikkeava kyvyttömyys.

Skenaario 4: Jukka rikkoo naapurin autosta ikkunan ja hänen isänsä huutaa hänelle raivostuneena.

Vuonna 1970: Jukka on varovaisempi leikkiessään seuraavalla kerralla. Hänestä tulee ihan kelpo kansalainen, hän menee lukioon ja lopulta hänestä tulee menestynyt liikemies.

Vuonna 2015: Jukan isä pidätetään lapsen kaltoinkohtelusta ja Jukka laitetaan laitokseen huostaanotettuna. Jukasta tulee syrjäytynyt, hän käyttää huumeita ja liittyy nuorisojengiin. Jukan sisko kertoo kunnan psykologin mukaan että häntä on käytetty hyväksi, isä joutuu vankilaan. Jukan äidillä on ollut suhde psykologin kanssa kokoajan...

Skenaario 5: Samilla on päänsärkyä, hän ottaa vahvaa särkylääkettä mukaan kouluun.

Vuonna 1970: Sami antaa rehtorille yhden särkylääkkeen tupakkapaikalla, koska myös rehtorilla on pää kipeä.

Vuonna 2015: Poliisi kutsutaan paikalle, Sami erotetaan koulusta ja hän saa syytteen huumausaineen hallussapidosta. Hänen autonsa tutkitaan huumeiden ja aseiden varalta.

Skenaario 6: Abdullah reputtaa Suomen kielessä.

Vuonna 1970: Abdullah joutuu kesäkouluun, pääsee läpi äidinkielestä ja päätyy sen jälkeen jatko-opintoihin.

Vuonna 2015: Abdullahin tapaus päätyy kunnan käsittelyyn kun sanomalehdet valtakunnallisesti uutisoivat kuinka suomenkielen osaamisen vaatiminen ja sen opetussuunnitelmaan kuuluminen on rasistista. Koulujärjestelmää syytetään vialliseksi ja Abdullahin äidinkielen opettaja saa syytteen rasismista. Lopuksi opetussuunnitelmaa uudistetaan. Abdullah saa todistuksen lopuksi jokatapauksessa. Mutta koska ei osaa kunnolla suomea hän päätyy pitzeriaan siivoojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti