2/10/2015

Näin SMART teeveesi kuuntelee jokaista sanaa jonka sanot, haluatko sinä tulla vakoilluksi?


"Älyteknologiaa" käytetään yhä kasvavissa määrin suurten massojen vakoilemiseen.

Viimeviikolla Samsung oli keskustelun keskipisteessä, kun Reddit käyttäjä julkaisi verkossa sen toimintaperiaatteen koskien yksityisyyttä. Toisin kuin muut yhtiöt, se myöntää vakoilevansa meitä älyteeveiden välityksellä. Samsungin äänentunnistus ohjelmisto voi olla kätevä, mutta sillä on pimeä puoli, kuten yläpuolella oleva video näyttää: Kaikki puhe olohuoneessa napataan talteen ja lähetetään "kolmannelle osapuolelle", vaikka olisit kytkenyt laitteistosi pois päältä.

Saadaksemme hieman perspektiiviä asiaan niin alla on Twitter käyttäjä Parker Higginsin postaama Samsungin yksityisyystiedote, jonka vieressä oikealla on sivu George Orwellin kirjasta 1984. Postauksesta käy hyvin selväksi millaisen kansalaisten valvonnan tason me olemme hyväksyneet tänäpäivänä osaksi modernia elämäämme. Vai olemmeko?


Thehackernews kertoo lisäksi seuraavaa: "Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun Samsung SMART teevee tai vastaavat ovat saaneet yksityisyysexperttien huomion. Joulukuussa 2012: Turvallisuustutkija paljasti haavoittuvuuden Samsungin SMART teeveessä joka antaa ulkopuolisen tunkeutujan ottaa kaikki laitteisto haltuunsa joka on samaan verkkoon kytketty. Marraskuussa 2013: Löytyi toinen haavoittuvuus joka antaa hakkereiden kauko-ohjauksella kaataa Samsungin SMART teeveen, eikä se vaadi edes erikoisia ponnistuksia. Tammikuussa 2013: Yli 100 000 jääkaappia ja muuta internet yhteydessä olevaa kodin laitetta hakkeroitiin massiivisessa cyberhyökkäyksessä. Huhtikuussa 2014: Raportoimme cyberhyökkäyksistä jotka tähtäävät haittaohjelmilla teeveisiin, jääkaappeihin, mikroihin tai tiskikoneisiin."
 
Pienenä hyvänä uutisena mainittakoon että jotkut Youtuben käyttäjät ovat keksineet kuinka kytkeä äänentunnistus ohjelmisto pois päältä (mutta emme kuitenkaan voi tietää ja olla varmoja hoitaako tämä homman oikeasti). Alla yhden käyttäjän miniohje. Ole hyvä ja jaa tätä merkintää, että kuluttajat voisivat tehdä omat valintansa sen suhteen haluavatko he tulla vakoilluiksi vai eivät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti