7/17/2015

Paavi kehoittaa maailman nuorisoa nousemaan globaalia kapitalismia vastaan

Viimeisin kutsu nuorisolle kapinoimaan globaalia kapitalismia vastaan ei tullut ruohonjuuri tason liikkeiltä, vaan katolisen kirkon johtajalta. Paavi antoi sunnuntaina puheen jonka aikana hän kehotti nuoria ihmisiä Paraguayssa nousemaan sekoittamaan pakkaa. Lausunto viimeisteli Paavi Franciksen viikon pituisen läsnäolon Latinalaisessa Amerikassa. Hän lisäksi kuvasi nykyistä talousjärjestelmää "paholaisen sonnaksi", sanoen että systemaattinen "ahneus rahaan" on "hienovarainen tyrannia" ja se "tuomitsee ja orjuuttaa miehet sekä naiset."


Sunnuntain tapahtuman aikana, joka pidettiin Paraguayn joen rannoilla Asuncion ulkopuolella, uskonnollinen johtaja ei noudattanut käsikirjoitusta kun hän puhui paikallisille nuorille. "He kirjoittivat minulle puheen joka pitää teille. Mutta puheet ovat tylsiä." Paavi sanoi. "Sekoittakaa pakkaa, mutta auttakaa sitten kasaamaan myös se. Tehkää sotku joka antaa meille vapaan sydämen, sotku joka antaa meille solidaarisuuden, sotku joka antaa meille toivoa."

Hän lisäksi kannusti paikalla olijoita pitämään huolta vähempiosaisista joita hän tapasi aikaisemmin matkallaan Banado Norten alueella, ja hän puhui autenttisen vapauden, vastuun, ja taistelemisen yhteydestä, liittyen arvokkaaseen elämään. "Me emme halua heikkoja nuoria. Me emme halua että nuoret väsyvät nopeasti, nuoria jotka nääntyvät elämän tylsyyden vuoksi. Me haluamme nuoria joissa on toivoa ja voimaa." Francis kertoi yleisölle.

Amerikan vierailu tapahtui viikko sen jälkeen kun hän julkaisi "Papal Encyclicaalin", joka on nähty "radikaalina lausuntona". Hän kertoi Katolisen Kirkon johtajille että on olemassa moraalinen ehdottomuus toimia ilmastonmuutosta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti