7/21/2015

"Te tapatte meidät" huutavat ranskalaiset maanviljelijät, tukkiessaan teitä protestiksi alhaisista lihan ja maidon hinnoista

Jacky Naegelen / Reuters


Maanviljelijät ovat protestoineet Ranskassa useita päiviä, tukkien teitä kyliin ja turistikohteisiin. He ovat kipanneet paskaa supermarkettien eteen, sanoen että he pitävät lihan ja maidon hinnat tarkoituksella alhaalla.
Tusinoittain maidontuottajien ja lihantuottajien traktoreita on liikkeellä, blokaten tiet Caenin ja Evreuxin kyliin. "Monet viljelijät kärsivät suunnattomasti. Emme ole koskaan kohdanneet tämänkaltaista kriisiä ja emme näe ratkaisua." sikatilallinen Jean-Michel Juhel kertoi AFP:lle. Hän lisäsi että hän työskentelee 14 tunnin päiviä, mutta menettää 30 euroa jokaista sikaa kohden jonka hän myy. "Ehkä voin selvitä vielä yhden vuoden. Mutta vaimo kysyy minulta: Mitä me tulemme tekemään jos asiat jatkuvat näin?" Hän jatkoi. Protestit puhkesivat sunnuntaina kun viljelijät lähtivät kaduille ja kippasivat jätettä paikallisten yritysten pihalle, mm. lihankäsittelylaitoksen jonka he näkevät olevan osana heidän ongelmiaan.
Mielenosoittajat pitivät bannereita jossa luki "Vihaiset viljelijät" ja "Te annatte meidän kuolla." "Olemme yrittäneet saada viranomaiset ymmärtämään tätä kriisiä kuukausien ajan. Meitä ei selkeästi ole kuultu." Sebastien Debieu, paikallisen viljelijäunionin johtaja, kertoi BFM TV:lle.

Viljelijät pitivät lisäksi mielenosoituksia Montignacissa, Ranskan Aquitainessa. Presidentti Hollande sanoi että hätäsuunnitelma viljelijöiden tilanteeseen otetaan pöydälle keskiviikon kabinettitapaamisessa. "Maidontuottajien ja viljelijöiden tilanne on erittäin vaikea. Siksi olen kutsunut jakelijat ottamaan vastuun asiasta. Heidän täytyy pysyä sitoumuksissaan." Hän sanoi. Jälleenmyyjät lupasivat nostaa hintoja lihalle ja maitotuotteille kuukausi sitten, tarkoituksena auttaa viljelijöitä. Toimenpide ei ole auttanut. Jälleenmyyjät selittävät asiaa sillä että he eivät osta tuotteita suoraan viljelijöiltä, vaan käsittelijöiltä.

Maatalousministeri Stéphane Le Foll sanoi että n. 10% karjatuottajista Ranskassa on konkurssin partaalla, Reuters raportoi. Ministeri kuvasi tilannetta maatalouskriisiksi ja kertoi France 2 kanavalle että hän tapaa viljelijöitä tiistaina.

LÄHDE

TYKKÄÄ FACEBOOKISSA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti