8/01/2015

Maailma tarvitsee tälläisiä ihmisiä - 9-vuotias tyttö auttaa kodittomia elämään edes jotenkin siedettävää elämää rakentamalla heille suojia joissa asua


Tämä 9-vuotias tyttö Washingtonista vaikuttaa positiivisesti monien elämään uskomattoman uniikilla ja inspiroivalla tavalla. Kun Hailey Fort oli vain 5-vuotias, hän kysyi äidiltään voisiko hän ostaa kodittomalle miehelle leivän. Meni vain vuosi ja Hailey alkoi kasvattamaan vihanneksi ja lahjoittamaan niitä paikalliseen ruokapankkiin.


Ja nyt, 9-vuotiaana, Hailey on keskittänyt intohimonsa toisten auttamiseen uuden projektin kautta. Hän rakentaa 12 nukkumissuojaa kodittomille ihmisille hänen yhteisössään. Hän kertoi King 5 uutisille että: "Se ei vain tunnu oikealta että on kodittomia ihmisiä. Mielestäni jokaisella tulisi olla paikka jossa elää."


Ja Haileylle parempaa ratkaisua ei ole kuin rakentaa suojia heille jotka elävät ilman suojaa. Suojat ovat 8x4 jalan kokoisia rakennelmia joissa on ikkunat, lukittava etuovi ja ympäristöystävällinen eriste joka on tehty kierrätetyistä farkuista. Ja Hailey rakentaa nämä täysin itse lukuunottamatta apua aikuisilta käyttäessään sähkösahaa. Hän saa myös erinomaista opastusta vaariltaan joka on ammattirakentaja.


Juuri nyt hänen rakentamansa suoja valmistuu hänen ystävälleen Edwardille joka on ollut asunnottomana siitä lähtien kun hän menetti työnsä paikallisessa supermarketissa. "Hän on todella kiva." Hailey sanoo. "En halua että hän kastuu pahan ilman vuoksi jota täällä on."


Järjestöjen Together Rising ja Momastery avulla Hailey on saanut tukea 3,000 dollarin verran jolla hän on rahoittanut ensimmäinen ryhmän suojia. Ja paikallisen rautakaupan 50% alennuksella Fort aikoo rakentaa vähintään tusinan suojia.

Mutta rakentaminen ei ole ainut asia joka pitää nuoren aktivistin kiireisenä, Hailey on pitänyt myös puutarhurointi taitonsa kunnossa. edellisenä vuonna Hailey lahjoitti 128 paunaa ruokaa ja tänävuonna toivoo lahjoittavansa 250 paunaa kesän sadonkorjuun jälkeen.
Fortin toiminta puhuu kovaa itsessään ja täyttää sydämet lämmöllä jokapaikassa. Suojat tarjoavat perusturvaa heille joilla sitä ei ole ollenkaan, mutta lisäksi hänen toiminta kehoittaa nousemaan ylös ja olemaan se muutos jonka haluat nähdä. Hän ilman epäilystäkään inspiroi muita miettimään kuinka voisivat olla enemmän hyödyksi ympäröivälle maailmalle. Mitä enemmän Hailey oppii kodittomuuden aiheuttamista ongelmista, sitä enemmän hän ymmärtää mitä kaikkia tarpeita ihmisillä on jotka asuvat kadulla. Hän aikoo lahjoittaa 1000 hygieniatuotetta, 500 kuukautistuotetta ja 100 takkia tänävuonna.


Sillä välin Hailey viettää aikansa puutarhassa ja hänen ensimmäisessa suojassaan ja levittäen tietoa hänen hyväntekeväisyydestään. Kun häneltä kysytään mitä hän tahtoo olla isona, hän välittömästi vastaa. "Joku joka pitää huolta muista ihmisistä."


Toivottavasti Haileyn toiminta inspiroi sinua ja läheisiäsi toimimaan humaanisti ja auttamaan hädässä olevia. Haileyta voit seurata Facebookissa TÄSTÄ

TYKKÄÄ FACEBOOKISSA NIIN PYSYT KÄRRYILLÄ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti