8/09/2015

Skotlanti kielsi geenimuunnellut viljelykset - Suomi seuraavana?

Eilen, lauantaina, Skotlannin maatoimiministeri Richard Lochhead ilmoitti kiellosta kasvattaa geenimuunneltuja satoja. BBC:n mukaan: Richard Lochhead sanoi että Skotlannin hallitus ei ollut valmis "pelaamaan" maan juoma ja ruokasektorin tulevaisuudella.


Hän aikoo pyytää että Skotlanti suljetaan kaikkien EU:n hyväksymien GMO viljelysten ulkopuolelle. Viljelysten johtajat sanoivat olevansa pettyneitä päätökseen. Lochhead sanoi että pyyntö jättäytyä ulkopuolelle kattaa EU:n hyväksymän geenimuunnellun maissin ja kuusi muuta GMO viljelystä jotka odottavat hyväksyntää. Hän sanoi että Skotlanti tunnetaan ympäri maailmaa sen "kauniista luontaisesta luonnostaan" ja GMO:n bannaaminen suojelee ja edistää "puhdasta, vihreää statusta." Ja kuten odotettua, bio-teknologia teollisuuden herrat syyttävät välittömästi Skotlantia "tiede vastaisuudesta."

Tämä kielto on jatkoa monille muille pienille maille jotka ovat kieltäneet "herbicide glyphosaten" kun WHO määritti sen olevan todennäköinen syövän aiheuttaja. Glyphosaatilla käsitellään suurin osa teollisesta GMO:sta viljelyksen aikana. Sen on todistettu olevan terveysriski ihmisille ja ympäristölle.

Tarvitsemme pikaisesti Suomessa myös saman kiellon. Vähintään kansalaisaloitteen muodossa. Emmehän halua myrkyttää kansalaisiamme erittäin kyseenlaisilla tuotteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti