8/17/2015

Suomen on aika herätä! Tarvitaanko vielä enemmän todisteita kannabiksen laillistamisen positiivisesta vaikutuksesta?

Siitä lähtien kun Colorado laillisti kannabiksen vuonna 2012, myynti on vain jatkanut kasvuaan ja samaan aikaan rikostilastot ovat syöksyneet alas.

 


Yhdessä kuukaudessa Colorado myi kannabista 34 miljoonalla dollarilla: 3.4 miljoona meni kouluille ja rikokset laskivat 15%. Tiivistelmää: Se ihmismäärä joka saa kovanluokan terveyshyötyjä kannabiksesta (mm. saatavilla oleva kannabisöljy) on räjähtänyt Coloradossa. Sen seurauksena valtava määrä ihmisiä kyseenalaistaa sen miksi kannabiksen viihdekäyttö on edelleen kieltolain alla.

 Miten päin tahansa asiaa katsot niin kannabiksen hyödyt ovat mielettömän paljon suuremmat verrattuna "laillisiin" aineisiin, kuten alkoholiin. Nyt, kolmen vuoden jälkeen siitä kun kannabis laillistettiin Coloradossa, osavaltio raportoi massiivisesta taloudellisesta kehityksestä ja madaltuneesta rikollisuudesta. Pelkästään viihdekäyttöön myydyn marihuanan tuotto oli elokuussa 34 miljoonaa dollaria, josta kymmenen prosenttia meni suoraan hallitukselle ja uusien koulujen rakentamista varten. Laillistamisen aikaan monet lähteet odottivat että Colorado tulee saamaan ainakin 30 miljoonaa viihdekäyttöön tarkoitetun kannabiksen myynnistä, pelkästään veroina. Ja osavaltio ylitti odotukset. 2014 tammikuun ja lokakuun välisenä aikana veroista saatu raha oli 60.1 miljoonaa. 2015 aikana tullaan tekemään varmasti uusi ennätys. Vakavasti otettavalla verorahalla tullaan vahvistamaan Coloradon yhteisöjä, tarjotaan ilmaista koulutusta ja siivotaan katuja. Kun tälläisiä lukuja raportoidaan niin ei tule kysymykseenkään kyseenalaistaa sitä tulevatko kaikki osavaltiot jonakin päivänä laillistamaan kannabiksen, kyse on ainoastaan siitä koska. Alalla on todellista potentiaalia muuttaa taloutta. Alla tilasto kasvavasta myynnistä:

 

 

Natural Society raportoi 2014 Coloradon romahtaneista rikostilastoista eikä rikollisuus ole laskenut vain vähän, vaan paljon: 15%! Murhatilastot ovat laskeneet 42%! 

Nyt odotettavissa on että hallinto käyttää enemmän rahaa infrastuktuurin kehittämiseen ja muiden liiketoimien edistämiseen osavaltion ihmisten hyväksi, veroista saatujen rahojen avulla. Toinen merkittävä hyöty kannabisbisneksestä on ollut se että tilastoissa työttömyys laskee myös dramaattisesti. Ja laillistamisen seurauksena tietenkin kaikki muutkin yhtiöt Coloradossa hyötyvät tilanteesta. Kun kansalaisilla on enemmän rahaa käsissään niin se saa lompakon nyörit aukeamaan, ja polttelun jälkeen usein maistuu myös ruoka, joten ihmiset käyvät lähimmässä pizzeriassa, leipomossa ja ruokakaupassa tyydyttämässä nälkänsä.

Kaikenkaikkiaan laillistaminen on ollut erittäin viisas ja älykäs valinta osavaltiolta monella tavalla. Kuka kertoisi nämä ja monet muut esimerkit Päivi Räsäselle sekä muille päättäjille jotka eivät suostu hyväksymään totuutta kannabiksen hyödyistä?

Suomi nettoaisi mielettömästi rahaa monella osa-alueella laillistaessaan kannabiksen ensimmäisenä Pohjoismaana.

 TYKKÄÄ FACEBOOKISSA NIIN PYSYT KÄRRYILLÄ
 lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti